Esküvöfotózás

Ez a modul elsődlegesen azon kollégák részére szól, akiket érdekel az esküvő és rendezványfotózás és szeretnének olyan szakmaspecifikus tapasztalatokra szert tenni, melyek későbbi karrierjük során segítik őket munkájuk során. Az esküvőfotózás azonban sok lemondást, a szerettektől távol töltött hétvégét, rengeteg számítógép előtt töltött éjszakát, jó fizikai állóképességet, empátiát, helyzetfelismerő képességet és leginkább a fotózás feltétlen szeretetét követeli meg az egyéntől.

Többek között ez az oka annak, hogy számos kezdő esküvőfotós jelöltnek csak kis része marad meg fő- vagy mellékállásban a szakmában. Még kevesebben tudnak olyan módon megbirkózni a fotózások során ért sorozatterhelések miatti kiégés veszélyével, hogy évek múltán is egyéni stílusú, minőségi és érzelemdús anyagot tudnak készíteni. Az elhivatottság és a fotózás eme vállfajának iránti elhivatottság egyén kérdése. Az alábbi tematikával viszont alkalmazható, saját pályafutásunk alatt már bevált módszereket ismertetünk meg a hallgatókkal, melyek részben elsajátított tapasztalat, részben saját hibáink alapján álltak össze egységgé.

Az Esküvöfotózás oktatás tematikája:

- A fotós részéről szüksége személyiségjegyek, szolgáltatói attitűd

- Az esküvőfotózás során szükséges látásmód és helyzetfelismerő képesség, a saját stílus kialakítás, fontossága

- Hogyan add el magad? Portfólióépítés, az elégedett ügyfél szerepe, marketing, internetes publikációk, tárgyalási technikák, eladható termékek és szolgálatások

- A szükséges felszerelés (vázak, optikák, eszközök) összeállítása

- Előkészületek az esküvő előtt, az esküvők forgatókönyve

- Gyakorlati fotózás kül- és beltéren civil párokkal, életszerű körülmények között, különböző helyszíneken