A fotózásról

Minden ember és személyiség más és más, ezért nem fogom tudni itt leírni, hogy egész pontosan hogyan fog történni a fotózásotok. Ami biztos, hogy előzetesen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megismerjünk Titeket – mi az érdeklődési körötök, melyek a közös élményeitek. A beszélgetések során kialakul a fotózás forgatókönyve, hol, mely napon és esetleg milyen kellékekkel fotózunk majd Titeket. A cél, hogy az együtt töltött idő alatt felszabadultan, kellemes körülmények között és baráti hangulatban készüljenek el a képeitek.

Hiszünk abban, hogy a jó kép nem helyszíntől és egyéntől függ, hanem az érzelmektől. A fotózásra ezért megfelelő időtartamot kell tervezni, mert ha sietni kell, akkor érzelem helyett más látszik majd a képeken. Igyekszünk a fotózás helyszínének kiválasztásában is segítséget nyújtani – rendelkezésre áll egy saját magunk által összeállított helyszínlista, amiben az ország területén és számos külföldi országban fellelhető egyedi helyszín szerepel, melyek alkalmasak a beállított fotók elkészítésére. Igény szerint a kiválasztott helyszínen történő fotózási engedélyek megszervezésében is segítünk. Fontos azonban, hogy a fotózás kreatív műfaj és mindig kérjük a lehetőséget, hogy a megbeszélt témákon kívül megfotózzunk Veletek  olyan helyet, vagy akár fény-árnyék játékot, ami értékes képet eredményez. Sokszor ezek a pillanatnyi észlelésből származó fotók lesznek a legszebb képek.

Előfordulhat, hogy az esküvőtök napján már foglaltak vagyunk, de ebben az esetben is van megoldás: a beállított képeket akár külön napon is elkészíthetjük, illetve a hazai esküvőfotósok közül számos kollégával kapcsolatban vagyunk, akiket szívesen ajánlunk foglaltságunk esetén. Főszezonban csak egész napos esküvőket vállalunk, ami esetünkben 12 óra rendelkezésre állást jelent, hétköznapokon van lehetőség rövidebb esküvők vagy kreatív sorozatok elkészítésére.

Hétköznapon vagy szombaton a kreatív sorozat elkészítéséhez egy helyszín esetében legalább 2 óra tiszta fotózási idő szükséges. Több helyszín esetében értelemszerűen több idő, melyhez hozzá kell még adni az utazások időtartamát is. Zsúfolt szombat esetén ezért célszerű a kreatív fotózást másik napra tervezni, ekkor sokkal nyugodtabban és meghittebben telhet a nap. Külön napon történő beállított fotózás esetén lehetőség van késő délutáni vagy kora esti időpontra időzíteni, amikor kellemesebb a hőmérséklet. Ezzel elkerülhető a verőfényben történő hunyorgás, ami a fényképeken sem mutat jól, illetve hosszabb távon zavaró is.

A menyasszonyi ruha legyen kényelmes, gondoljátok meg hogy gyakran több mint 24 órát lesz rajtatok! Tudjatok benne lehajolni, autóba, székre ülni és táncolni. Ugyanez érvényes a cipőre is! Igyekezzetek minél kényelmesebbet választani, a beállított fotózásra hozhattok kényelmesebb váltócipőt is, a képek jelentős részén ez úgysem látható.

Videós kolléga közreműködése esetén ügyelünk arra, hogy lehetőség szerint ne mozogjunk keresztbe a felvételén. Sajnos számos kolléga a szertartások során a lehető legközelebb szereti állványát kamerástól elhelyezni a párhoz és nemigen lehet olyan képek készíteni, melyen ne látszódna egy állványláb vagy  a kamera. Ezt mindenképpen célszerű egyeztetni, ha videóst szeretnétek.

Mindig kérdés, hogy családtagok a kreatív képek elkészítése vagy a szertartások során videózzanak/fotózzanak-e? A kreatív sorozatnál ezt nem támogatjuk, mert ekkor úgyis szűk az idő és azért hívtok profi fotóst, mert profi képeket szeretnétek. A szertartások során ilyen kérésünk nincsen, de volt rá példa, hogy az oltárnál olyan tömegben álltak gyűrűhúzásnál a családtagok, hogy nehezen tudtunk értékes képet készíteni a pillanatról.

A kész képek átadása általában 3 héttel az esküvő után történik, a kész képek mindegyike nagy felbontású, utómunkázott, szükség esetén esztétikai (de természetes hatású) retusált és 300 dpi JPG felbontásban kerül digitálisan átadásra. A képek szabadon használhatóak fel további sokszorosításra, nyomtatásra. A kész képek jelszóval védett galériába kerülnek, ahol a jelszó birtokában bárki megnézheti ezeket.

Minden esküvőről slideshowt készítek, melynek ára szerepel a vállalási árban. Lehetőség van egyedi gyártású fine art fotókönyvek, papírképek, vászonnyomatok készítésre. Ezek egyedi áras tételek, igény esetén küldöm az árlistát.